Ja, hij kan worden gebruikt bij hoge temperaturen en in de oven tot 250 °C/480 °F, ruim boven de gebruikelijke kook-, braad- en frituurtemperaturen, zonder het risico van aantasting of beschadiging van de coating. Bedenk wel dat: Water kookt bij 100°C; de normale temperaturen die gebruikt worden om vlees te bruinen liggen tussen 200°C en 240°C; de hoogste temperaturen die gebruikt worden om gerechten te bereiden in de oven liggen rond de 230°C. Het is belangrijk om te weten dat de maximale aanbevolen kooktemperatuur voor het behoud van de voedingseigenschappen van voedsel in afwezigheid van vloeistoffen, zoals grillen, 250 °C bedraagt. U moet echter niet vergeten dat kookgerei nooit onbeheerd of leeg op de warmtebron mag worden verhit, omdat het snel veel hogere temperaturen kan bereiken. Wij raden aan pannen met antiaanbaklaag op een gemiddelde of lage temperatuur te verhitten.
Was dit artikel nuttig?
Artikelen in deze sectie
- Is de antiaanbaklaag bestand tegen hoge temperaturen?
- Kan de pan of het deksel gebruikt worden in de over?
- Kan ik koken zonder olie of vet?
- Kan ik SMEG kookgerei gebruiken op glas keramische kookplaten?
- Moet het product worden vervangen als het antiaanbaklaagoppervlak krassen vertoont?
- Waarom maakt het kookgerei een krakend geluid tijdens het gebruik?
- Wat moet ik doen als ik het antiaanbak kookgerei voor het eerst gebruik?
- Wat voor keukengerei moet ik gebruiken voor het SMEG anti-aanbak fornuis?