De gietijzeren pannendragers dienen altijd met de hand afgewassen te worden met een neutrale zeep (bv. afwasmiddel) zonder toevoeging van citroen, chloor of bleekmiddel. Gietijzeren onderdelen dienen altijd zeer goed afgedroogd te worden. Maak, in geval van korstvorming, gebruik van een messing barbecueborstel en spoel het gietijzer na afloop goed af met water. Om de branders en pannendragers zo lang mogelijk in originele staat te houden, wordt aangeraden deze frequent te reinigen/ onderhouden met een geschikt schoonmaakmiddel. Het wordt sterk afgeraden om de gietijzeren pannendragers af te wassen in de vaatwasser, omdat ze kunnen gaan roesten en/of verkleuren.
0
0
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Artikelen in deze sectie
- De deurpakking is niet overal bevestigd; hoort dat zo?
- Hoe dienen de katalyse emaille wanden gereinigd te worden?
- Hoe dient de binnenkant van de oven van het SMEG fornuis schoon te worden gemaakt?
- Hoe dient de pizzasteen schoongemaakt te worden?
- Hoe kan de binnenruit van de ovendeur worden gereinigd?
- Hoe kunnen de emaille branders van het fornuis het beste onderhouden worden?
- Hoe kunnen de gietijzeren pannendragers het beste worden onderhouden?
- Hoe kunnen de roestvrijstalen delen van het fornuis glimmend worden gehouden?
- Hoe kunnen ovenroosters en bakplaten met aangekoekt vuil het beste worden schoongemaakt?
- Hoe warm wordt de ovendeur van het fornuis?