PFAS verwijst naar een zeer brede groep chemische stoffen, waarvan sommige worden gebruikt als emulgatoren waarmee antiaanbaklagen op basis van fluorpolymeren industrieel kunnen worden geproduceerd. Tijdens het productieproces van kookgerei wordt de antiaanbaklaag gesinterd in een oven bij een hoge temperatuur (ongeveer 430°C). Bij deze temperatuur verdampen de meeste van deze stoffen, terwijl de resterende hoeveelheid zich vastzet in het PTFE en niet aan het voedsel kan worden afgegeven. Er is op gewezen dat het gebruik van PFAS als additieven voor op hoge temperatuur (> 280 °C) gesinterde fluorpolymeercoatings bestemd om met levensmiddelen in aanraking te komen, is toegestaan door de EFSA (European Food Safety Authority).
0
0
Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Artikelen in deze sectie
- GEZONDHEID (PFOA – PTFE – PFAS) - Hoe is het SMEG kookgerei gemaakt?
- Hoe is het SMEG kookgerei gemaakt?
- Hoe wordt de antiaanbaklaag op de SMEG producten aangebracht?
- Is de antiaanbaklaag veilig?
- Is het gebruik van potten met een bekraste coating gevaarlijk voor de gezondheid?
- Waarom staat “PFOA-FREE” niet vermeld op de verpakking van SMEG kookgerei?
- Waaruit bestaat de antiaanbaklaag van het SMEG kookgerei?
- Wat is het verschil tussen PTFE en PFOA?
- Wat zijn PFAS?